Traditionele Thaise Massage

Er zijn twee stromingen in de traditionele Thaise massage. De noordelijke variant is de Nuad Bo-Rarn. De zuidelijke variant wordt ook wel de ‘Bangkokstijl’ massage genoemd. Dit is een vrij stevige massagetechniek met invloeden uit de Chinese en Indiase massage én uit de yoga. Bij deze massage wordt soms pittig op de energiebanen gemasseerd om eventuele blokkades en spanningen op te heffen. U mag tijdens de massage overigens altijd aangeven of de druk voor u niet te pijnlijk is.

Drukken en stretchen

De massage begint bij uw voeten en eindigt bij uw hoofd. De masseuse maakt hierbij gebruik van haar knieën en ellebogen en soms zelfs haar volledige gewicht om spanningen in uw spieren te verminderen. Ook rustige rek- en strekoefeningen van uw armen, benen en rug zijn onderdeel van de massage. Uw lichaam wordt o.a. voorzichtig in diverse yogaposities gebracht. Deze speciale combinatie van drukken en stretchen stimuleert het stromen van de energie en maakt deze Thaise massage effectief voor uw lichaam én geest.

Gezond en soepel

In Thailand en ver daarbuiten wordt deze eeuwenoude massagetechniek gebruikt om ziektes, fysieke en emotionele blokkades te voorkomen en te verhelpen, en bovendien uw lichaam soepel te houden. Een Thaise massage is heilzaam bij zowel lichamelijke als psychische klachten. De behandeling stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem, waardoor u weer nieuwe energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage verminderen. Ook uw huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten kunnen versoepelen en uw bloedcirculatie kan verbeteren.

over de behandeling

Tijdens de Thaise massage wordt vrijwel geen olie gebruikt. De massage wordt gegeven op een groot comfortabel bed in onze behandelkamer die met een Thais tintje is ingericht.

Let op: Een Thaise massage is geen medische behandeling. In geval van medische klachten of twijfel over uw gezondheid adviseren wij u altijd een arts of therapeut te raadplegen. Kijk bij Tips om te zien waar u op moet letten en wanneer het misschien niet verstandig is om een Thaise massage te krijgen.